AVON Nutra Effects Matte mattító BB krém | TESZT

Az utóbbi 1-2 évben nagyon ritkán használok alapozót. Szerencsére az arcbőröm van olyan állapotban, hogy nincs szükségem alapozóra, de ha mégis kicsit problémásabb az arcom, akkor inkább BB krémet kenek fel. Az Avon májusi újdonságai között szerepelt ez a mattító BB krém, ami felkeltette az érdeklődésemet, így le is teszteltem.
A termék papírdobozban érkezik.

A tubusnak ugyanolyan a kinézete, mint a doboznak. Egyszerű, letisztult, nekem tetszik.

30 ml-es kiszerelés.

Ahogy a nevében is szerepel ez egy mattító színezett hidratáló, ami a mindennapi arcápolási és sminkelési rutinunkba egyszerűen és könnyen beépíthető alternatívául szolgál problémás bőrünk kezeléséhez.
Segít csökkenteni a bőrhibák és a tág pórusok külsejét, mélyen hidratálja, puha, sima és üde külsőt kölcsönöz arcunknak.

JELLEMZŐI:

  • segít elhalványítani a bőrhibák külsejét,
  • csökkenti a bőr fénylését és a tág pórusok külsejét,
  • hidratált érzést ad,
  • természetes matt hatást kölcsönöz,
  • egész napos viselet,
  • bőrszépítő és mattító hatás.


3 árnyalatban elérhető:
- Extra light
- Light
- Medium

Én a Light árnyalatban választottam.

Elsőre megijedtem a színétől, mert sötétebbnek és rózsaszínesebb tónusúnak tűnt, mint a bőröm, de ahogy eldolgoztam egybeolvadt a bőröm színével.


Szépen el lehet dolgozni.
Mivel ez egy BB krém, így nem lehet elvárni, hogy annyira elfedje a bőrhibákat, mint egy alapozó, de ugye nem is ezt várjuk el tőle.


Ahogy a fotón is látható, a pattanás utáni nagyobb bőrhibákat nem tüntette el teljesen, viszont építhető, (nem "kukacosodik") ezáltal jobb fedés érhető el. 


Mattítani mattít, de szerencsére nem annyira, hogy maszk hatása lenne, ezáltal teljesen természetes hatás érhető el vele. Egyáltalán nem feltűnő.

A nap folyamán nincsen az az érzésem, hogy elnehezítené, eltömítené a bőrömet. Minimálisan megkopik a nap végére.

Enyhe illata van, ami hamar elmúlik.

Ahogy feljebb írtam és a nyári időszakban főleg csak fényvédőt használok, de vannak olyan napok, (mint a képen is látható) mikor kell egy kis plusz termék az arcomra, ami eltünteti az apró bőrhibákat és üdévé varázsolja az arcomat. Ilyenkor használom ezt a BB krémet :)

Ha felkeltette az érdeklődéseteket ez a termék, akkor keressétek az AVON tanácsadótoknál vagy rendeljétek meg INNEN