Minden tizedik nő szenved az izzadástól!

Sziasztok!

Gondoltátok volna, hogy minden tizedik nő szerint komoly probléma az izzadság okozta testszag és a hölgyek 7%-a szerint az izzadás okozta foltok is gondot jelentenek – derült ki egy izzadással kapcsolatos véleményeket, fogyasztói szokásokat vizsgáló kutatásból. S bár az izzadás kezelése létfontosságú a testápolás szempontjából, mégis kevesen tudják, hogy miként védekezzenek hatékonyan.
Tovább:

Naponta az izzadás ellen
A mai korban, a hölgyek körében kiemelt fontossággal bír az izzadás hatékony kezelése, ezt mutatják a Rexona Maximum Protection kutatásának adatai.


A spray-ket használó nők 73%-a naponta használja dezodorját, de a stiftet használók kétharmada is minden nap beveti a kiválasztott készítményt. A gyakori használat ellenére mégis a legtöbben nem vagyunk tisztában az izzadásgátlás legfontosabb szabályaival. Ez lehet az oka annak, hogy a deót vagy izzadásgátlót használók közel fele (44%-a) nyilatkozott úgy, hogy alkalmanként még így is komoly problémát jelent számára az izzadás. A megkérdezettek egyharmada pedig szeretné hatékonyabb készítményre cserélni a jelenleg használt spray-ét vagy stiftjét. 


Dr. Stehlich Gábor bőrgyógyász, a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének főtitkára szerint ma már léteznek olyan készítmények a piacon, amelyek valóban hatékonyak. A szakember mindemellett arra is felhívja a figyelmet, hogy a fokozott izzadás betegség jele is lehet, így ha szokatlan verejtékezési tüneteket észlelünk magunkon, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz. A kutatás arra is rávilágított, hogy a legtöbben valamilyen illatos spray-t használnak (57%), a kedveltségi lista második helyén a golyós dezodorok állnak (44%) míg a legkevesebben választják a stifteket (24%). Sokan egymás mellett párhuzamosan is használják a különböző típusokat. A legtöbb nő (82%) pedig parfümmel együtt használja izzadásgátlóját vagy deóját. 1
_________________________________
1 Rexona Tracking kutatás 2012, Millward Brown 400 fő, Magyarország


Mindent a verejtékezésről
A verejtékezés testünk természetes folyamata, amely fontos szerepet tölt be a test optimális hőháztartásának fenntartásában. Normál esetben napi fél-egy liter közötti folyadékot is elpárologtathat a szervezetünk, de ez a mennyiség sport, magas hőmérséklet, stresszes helyzetek hatására akár a többszörösére is emelkedhet. A bőrben található verejtékmirigyek száma 2-5 millió között van, az izzadás mértéke ezek számától is függ. A verejtékmirigyeknek kétféle típusát különböztetjük meg, az úgynevezett ekkrin mirigyek a szimpatikus idegrendszer szabályozása alatt állnak, míg az apokrin mirigyeket a hormonális rendszer irányítja. Előbbiek főként a tenyéren és a talpon, valamint az arcon és a hajtöveknél találhatóak, és nagyrészt színtelen és szagtalan, magas víztartalmú váladékot termelnek. A másik típusú verejtékmirigy többek között a nemi szervek, az emlő és a hónalj területén helyezkedik el nagyobb számban. Ezek a serdülőkor idején aktivizálódnak, majd az öregkor beköszöntével működésük csökken. Cseppszerű, erősebb szagú váladékot termelnek, amelyet a szőrtüszők nyílásához vezetnek ki. Amennyiben ez a váladék sokáig a bőrfelszínen marad, akkor elindulhat a verejték bőrbaktériumok általi bomlása, ezáltal kellemetlen szag alakulhat ki – fejtette ki Dr. Stehlich Gábor, bőrgyógyász.

A nagyobb igénybevétel hatékonyabb izzadásgátlót kíván
A hónalj környékén különösen kellemetlen tünetek jelentkezhetnek fokozott igénybevétel, stresszes helyzetek, hő hatására. A hőháztartás szabályozásában az egész testünk részt vesz, és annak ellenére, hogy a figyelmet leginkább a hónalj vonzza, ez a terület csak minimális mértékben biztosítja szervezetünk hűtését. Éppen emiatt nem indokoltak azok a félelmek, melyek szerint a hónalj izzadási folyamatainak gátlása negatívan befolyásolhatja a szervezet működését  – tette hozzá a bőrgyógyász. A különböző dezodorok közül számtalan típus és illat közül választhatnak a fogyasztók: egyrészt léteznek olyan deók, amelyek illatanyagaik révén segítenek a kellemetlen testszag semlegesítésében, másrészt vannak az izzadásgátlók, amelyek gátolják az izzadást, és csökkentik a verejtékezés mértékét. A legtöbben reggel használnak dezodort, holott létezik olyan készítmény is, amely speciális technológiája révén esti használat esetén tudja a leghatékonyabban kifejteni hatását. A test hőmérséklete ugyanis éjjel, nyugalmi állapotban lecsökken, ilyenkor legkevésbé aktívak a verejtékmirigyek, így az izzadásgátló összetevőknek van ideje kifejteni hatását.

A Rexona Maximum Protection kétszer erősebb* védelmet biztosít, és a Rexona eddigi leghatékonyabb izzadás elleni védelmét nyújtja, így komolyabb verejtékezés esetén is hatékony lehet. A termék úgynevezett TRIsolidTM technológiával készült, azaz megbízható védelmet nyújt a verejtékezés ellen, másodsorban felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal és hidratáló összetevőt is tartalmaz. A terméket este ajánlott használni. A TRIsolidTM formula alvás közben kialakíthatja maximális izzadás elleni védelmét. Ez a védelem másnap, még zuhanyzás után is végig tart. A Rexona Maximum Protection reggel is használható. Egy idei teszt eredményei szerint a fogyasztók 76%-a hatékonyabbnak találta ezt az új izzadásgátlót, mint a korábban használt termékeket. 2

_________________________________
2 Rexona Maximum Protection fogyasztói teszt 2013. 25 fő, Magyarország
*kétszer erősebb mint a Rexona Crystal izzadásgátló dezodor


Ti milyen izzadásgátlót használtok?
Hamarosan a blogon a Rexona Maximum Protection :)